כיום – אף יותר מבעבר, גם עסק קטן מעוניין לכוון ליעדים גדולים בין כל המתחרים – אפילו שהעסק יכול להיות חברת נישה מיוחדת. בארץ, ישנם המון עסקים קטנים יחסית, יותר מכמות החברות הגדולות במשק. התוצאה היא "מלחמת הישרדות" בין כל אותן החברות באותו סדר גודל, כשהנשק העיקרי שלהן עשוי להיות האינטרנט בכבודו ובעצמו. לעתים, האינטרנט הופך להיות למעשה המקום היחיד שבו הלקוח ובעל העסק נפגשים, כשישנו מרחק גיאוגרפי רב וזו שיטת הפרסום היחידה שלו. ובכן, מה עושות אותן חברות קטנות שמעוניינות להתקדם? במקום לעצב אתר לבד, פונות אל המומחים.
חשיבותו של אתר אינטרנט לעסק קטן
כיום, אפילו ספרים לאיתור כתובות, טלפונים ובעלי עסק עברו לעולם הסייבר, ובמקום לדפדף עד לעמוד, פשוט כותבים את מה שמחפשים בשורת החיפוש. האתר מאפשר לענות על שאלות עוד לפני שמרימים את שפורפרת הטלפון, או נוסעים על מנת "לראות בעיניים" את הסחורה של החנות. ישנם אמצעי המחשה שונים (שעולים בהתאם לרמת ההשקעה) – וכל אימת שהלקוח נקשר לאתר או לחברה שעומדת מאחורי אותו אתר, זה בא על חשבון המתחרים.
סוף מעשה – במחשבה תחילה
על מנת להכיר את אותו העסק, את שירותיו ואת מוצריו לכלל הגולשים, יש להתחיל בבניית אתר ולמשוך אליו כמה שיותר גולשים שיפרסמו גם הם אותו מפה לאוזן. על מנת להפוך את זה למושך, לבד מהשימוש המתודי בלוגו, יש המון שיטות – ואחת מהן היא עיצוב אתרי תדמית כך שהצבעים ימקדו את הגולש במסר, והמילים תהיינה במקום הנכון.
העלות- בהתאם לשירות
ישנם סדרי גודל שונים ומקובלים לבניית אתרים ולעיצוב שלהם. לעסק קטן, רצוי להשתמש באתר תדמית שכולל את פרטי העסק ואת חזונו, את היעדים ופרטים שפונים לקהל הרחב כמו פרסום חדשות אחרונות, מבצעים ועוד.